Giving What We Can

Giving What We Can

Giving What We Can (GWWC) is bedacht door Oxford filosoof Toby Ord. Hij liet zich inspireren door de ideeën van ethici zoals Peter Singer om blijvend een groot deel van zijn inkomen te doneren aan effectieve goede doelen.

In 2009 heeft hij samen met zijn collega Oxford filosoof Will MacAskill Giving What We Can opgericht als een internationale gemeenschap van mensen die zich inzetten voor meer geven en effectiever geven.

De internationale Giving What We Can gemeenschap telt momenteel ruim 5000 leden. Samen hebben ze al ruim $ 200 miljoen gedoneerd en $ 1,8 miljard toegezegd. Die bedragen groeien gestaag.

Bij Giving What We Can kan je je aansluiten door het ondertekenen van The Pledge. GWWC geeft aanbevelingen maar richt zich niet op het zelf ontvangen van donaties.

The Pledge

De leden van Giving What We Can hebben zich met een plechtige belofte “The Pledge” gecommitteerd om levenslang 10% van hun inkomen aan effectieve goede doelen te doneren.

Op de website van Giving What You Can kun je The Pledge ondertekenen. Als 10% voor jou een te grote stap is en levenslang te lang kun je ook met minder starten en voor een kortere periode.

Effectief Doneren, de podcast