The Life You Can Save

The Life You Can Save (TLYCS) is in 2010 opgericht door de Australische filosoof Peter Singer. Hij wordt wel beschouwd als de meest invloedrijke levende filosoof . Effectief altruïsme is op zijn gedachtegoed gebaseerd. Volgens Peter Singer houdt een ethisch verantwoord leven in dat mensen een deel van hun welvaart en bronnen gebruiken om de levens van minder fortuinlijke anderen te redden of te verbeteren.

The Life You Can Save is genoemd naar het boek van Peter Singer The Life You Can Save (2009/2019). Het is een beweging van mensen die extreme armoede in al haar vormen wil bestrijden. Door kennis en informatie te verspreiden over wat mensen kunnen doen. Bijvoorbeeld door het belang van doneren aan effectieve goede doelen onder de aandacht te brengen.

Maar ook door doneren aan deze effectieve goede doelen makkelijk te maken. The Life You Can Save heeft daartoe een aantal zeer effectieve organisaties geselecteerd waaruit een donateur kan kiezen. Op het gebied van armoede en gezondheid, waaronder de door GiveWell aanbevolen goede doelen.

Het is ook buitengewoon effectief om aan The Life You Can Save zelf te geven. Elke dollar of euro die ze ontvangen weten ze om te zetten in 11,5 maal zoveel dollars of euro’s voor de goede doelen.The Life You Can Save 

826097698

Doneren

Het boek The Life you Can Save (2009) is ter ere van het 10- jarig bestaan ervan opnieuw in een aangepast vorm uitgebracht (2019). Het is gratis te downloaden als e-book of audioboek.

Het audioboek is belangeloos ingesproken door bekende mensen. O.a. Paul Simon, Stephen Fry, Kristen Bell en ook Peter Singer zelf zijn de vertellers. Het boek heeft al veel mensen geïnspireerd. Lees het!

Effectief Doneren, de podcast