Over ons

Als Doneer Effectief willen wij de meest effectieve benaderingen en de beste goede doelen ter wereld ondersteunen vanuit Nederland en België. Met elke euro kunnen we daarom een veelvoud doen van wat een gemiddeld goed doel kan.

Wie wij zijn

Doneer Effectief is gestart als groep vrijwilligers met verschillende achtergronden en competenties. Naast werk, studie en andere verplichtingen besteden we veel tijd aan de opbouw van onze organisatie. Vrijwel al onze professionals zetten zich pro bono in.

Orange cross

Wat we doen

Wij helpen je de meest effectieve aanpak en de beste goede doelen ter wereld te ondersteunen. Zij bereiken met elke euro een veelvoud van wat een gemiddeld goed doel daarmee doet. Onze selectie van deze topdoelen is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en uitgebreide evaluaties. Juist omdat elk leven telt en de toekomst van de planeet ons zeer ter harte gaat, willen we de beste hulporganisaties vinden en ondersteunen.

Wat ons onderscheidt

Grote wereldproblemen aantoonbaar helpen oplossen.

Doneren aan de meest effectieve goede doelen wereldwijd.

Goede doelen ondersteunen op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Gedoneerde bedrag gaat volledig naar het goede doel.

Onafhankelijk en gratis advies op maat via onze helpdesk.

Eenvoudig doneren met je Nederlandse of Belgische bankrekening

Resultaten, transparantie en beleid

Wij geven volledige openheid over de donaties die wij ontvangen en welke top goede doelen we daarmee steunen. Ook vind je hier meer informatie over hoe wijzelf gefinancierd worden, hoe wij onszelf laten controleren en hoe we omgaan met jouw privacy.

Jaar Kwartaal

Doelbestemming

Aantal donaties

Percentage

Bedrag

Blue cross

Currently our annual report is only published in Dutch.

If you would be interested in the English version of the report, please leave you email address here

ANBI-verslagen

Bovenstaande resultaten omvatten alle opgehaalde donaties voor de meest effectieve goede doelen wereldwijd. Daarnaast komen er ook donaties en subsidies binnen die specifiek voor onze operatie zijn. Deze geldstromen houden wij strikt gescheiden. Meer informatie over de donaties en subsidies voor onze stichting en hoe deze worden besteed, is terug te vinden in ons jaarverslag. Daarnaast vind je hier onze ANBI publicatieplicht 2023.

Onze ambassadeurs

Lees hier waarom onze ambassadeurs effectief doneren belangrijk vinden en steunen

Onze partners

De Universiteit van Amsterdam onderschrijft het belang van het gebruik van wetenschappelijk onderzoek bij de beoordeling van de effectiviteit van goede doelen

Doneer Effectief ontvangt subsidie van Open Philanthropy voor het werk wat wij doen.

Effectief Altruïsme Nederland is onderdeel van de wereldwijde beweging van effectief altruïsme.

De tien procent club is een gemeenschap van mensen die beter willen worden in effectief doneren. Wil je gelijkgestemden ontmoeten, kom dan naar één van hun bijeenkomsten!

Giving What We Can is een organisatie van effectieve gevers, die je de benodigde ondersteuning, gemeenschap en informatie biedt om met je donaties zo veel mogelijk goed te doen.

Onze Europese collega’s

In meerdere landen in Europa zijn organisaties actief die zoals wij het doneren aan effectieve goede doelen willen bevorderen en mogelijk maken. Vanuit het onderlinge contact is intussen een begin van samenwerking ontstaan. Vooral onze Duitse collega’s van Effektiv Spenden zijn wij erkentelijk voor hun royale steun. Wij hebben veel en dankbaar gebruik gemaakt van hun ervaringen en materiaal.

White map Pin icon Pin icon Pin icon Pin icon Pin icon Pin icon Pin icon Pin icon
Orange cross