Over ons

Over ons

Doneer Effectief 

Het onderzoeken en vergelijken van goede doelen is essentieel in het gedachtegoed van effectief altruïsme (EA). Deze wereldwijde beweging onderzoekt hoe je beperkte middelen het beste inzet om zoveel mogelijk goed te doen, bijvoorbeeld met je donaties. Organisaties als onder andere GiveWell, ACE, Founders Pledge gebruiken wetenschappelijke methoden om te evalueren welke goede doelen het meest (kosten)effectief zijn. Hun aanbevelingen kunnen donateurs helpen om zo effectief mogelijk te geven.

Effectief altruïsme is een relatief jonge beweging die langzaam groter wordt. Het is nog niet zo bekend bij donateurs, fondsenwervers, loterijen en notarissen. Daarom besloten we om een gids te maken, een wegwijzer naar de beste effectief altruïstische doelen om aan te doneren bij leven of bij testament.

Het is onze missie om doneren vanuit Nederland, aan de meest effectieve goede doelen wereldwijd, zo makkelijk mogelijk te maken. Doneer Effectief is onze eerste stap. We hopen met de informatie op deze website meer Nederlanders te stimuleren met doneren aan effectieve goede doelen. Ons doel is dat meer mensen net zo goed gaan nadenken over hun giften als over hun andere uitgaven.

Wie zijn wij?

Wij zijn een klein, enthousiast team van professionals met verschillende achtergronden. We zijn gemotiveerd door het belang en de mogelijkheden van effectief doneren. Dit doen we vrijwillig – deze website ontvangt geen betalingen van organisaties om genoemd te worden. 

We zijn een learning community; we proberen alles zo goed mogelijk uit te zoeken. Maar natuurlijk weten we niet alles. We willen graag leren van betrokken en deskundige bezoekers van de website. We staan open voor advies, feedback, ondersteuning en samenwerking. 

Belangrijk voor ons is de impact van deze website. Wij horen daarom graag of onze informatie er mede toe geleid heeft te doneren of juist niet. En wat daarvan de reden is. Ook suggesties voor verder vervolg of uitbouw van dit initiatief horen we graag. Dit alles kan via een mail aan contact@doneereffectief.nl

 

Stichting Effectief Doneren

Op 24 februari 2022 hebben we als vervolg op ons project Doneer Effectief een tweede stap gezet. We hebben de Stichting Effectief Doneren opgericht, die vanaf die datum door de belastingdienst is aangemerkt als algemeen nut beogende instelling: ANBI.   

Daarmee stellen we donateurs vanuit Nederland in staat om op eenvoudige wijze vanuit Nederland te doneren aan door ons geselecteerde goede doelen. We kiezen uitsluitend organisaties die het meest effectief bijdragen aan de oplossing van grote wereldproblemen. 

Gegevens

KVK-nummer: 85603295
ANBI/RSIN: 8636 80 252
Bankrekening: IBAN NL93 TRIO 0320 4478 55 t.n.v. Stichting Effectief Doneren.

Onze statuten vind je hier
Ons beleidsplan vind je hier 

Bestuur

Ons bestuur bestaat uit de volgende personen: 

Andrea de Wildt, voorzitter
Eva de Groot, secretaris
Marieke de Visscher, penningmeester

 

Bestuur

Andrea de Wildt

Andrea de Wildt

Initiatiefnemer en Voorzitter

Eva de Groot

Secretaris

Marieke de Visscher

Penningmeester

Ons team

Bram Schaper

Directeur

Lotte de Lint

Research en ontwikkeling

Daan de Jong

Daan de Jong

Proceskwaliteit en helpdesk

Brendan Hadden

Content creatie en educatie

Jan Commissaris

Jan Commissaris

Ethiek en beleid

Dave Sanders

Webdesign en Webmaster

Effectief Doneren, de podcast