Over ons

Over ons

Doneer Effectief 

Het onderzoeken en vergelijken van goede doelen is essentieel in het gedachtegoed van effectief altruïsme (EA). Deze wereldwijde beweging onderzoekt hoe je beperkte middelen het beste inzet om zoveel mogelijk goed te doen, bijvoorbeeld met je donaties. Organisaties als onder andere GiveWell, ACE, Founders Pledge gebruiken wetenschappelijke methoden om te evalueren welke goede doelen het meest (kosten)effectief zijn. Hun aanbevelingen kunnen donateurs helpen om zo effectief mogelijk te geven.

Effectief altruïsme is een relatief jonge beweging die langzaam groter wordt. Het is nog niet zo bekend bij donateurs, fondsenwervers, loterijen en notarissen. Daarom besloten we om een gids te maken, een wegwijzer naar de beste effectief altruïstische doelen om aan te doneren bij leven of bij testament.

Het is onze missie om doneren aan wereldwijde effectieve organisaties vanuit Nederland mogelijk en makkelijker te maken. Doneer Effectief is onze eerste stap. We hopen met de informatie op deze website meer Nederlanders te stimuleren met doneren aan effectieve goede doelen. Ons doel is dat meer mensen net zo goed gaan nadenken over hun giften als over hun andere uitgaven.

Wie zijn wij?

Wij zijn een klein, enthousiast team van professionals met verschillende achtergronden. We zijn gemotiveerd door het belang en de mogelijkheden van effectief doneren. Dit doen we vrijwillig – deze website ontvangt geen betalingen van organisaties om genoemd te worden. 

We zijn een learning community; we proberen alles zo goed mogelijk uit te zoeken. Maar natuurlijk weten we niet alles. We willen graag leren van betrokken en deskundige bezoekers van de website. We staan open voor advies, feedback, ondersteuning en samenwerking. 

Belangrijk voor ons is de impact van deze website. Wij horen daarom graag of onze informatie er mede toe geleid heeft te doneren of juist niet. En wat daarvan de reden is. Ook suggesties voor verder vervolg of uitbouw van dit initiatief horen we graag. Dit alles kan via een mail aan contact@doneereffectief.nl

Ons team

Andrea de Wildt

Andrea de Wildt

Initiatiefnemer en eindverantwoordelijk

Dave Sanders

Webdesign en Webmaster

Daan de Jong

Daan de Jong

Proceskwaliteit en helpdesk

Lotte de Lint

Research en ontwikkeling

Jan Commissaris

Jan Commissaris

Ethiek en beleid