Centre for Effective Altruism

Het Centre for Effective Altruism (CEA) heeft als doel het idee en de beweging van het effectief altruïsme te laten groeien en te ondersteunen (Website Centre for Effective Altruïsm). Ze organiseren conferenties en verspreiden nieuwsbrieven. Ze ondersteunen projecten, bieden veelbelovende initiatieven de kans om te groeien en bevorderen donaties. Daarnaast bieden ze operationele ondersteuning aan andere organisaties als 80.000 uur, Giving What We Can en de Forethought Foundation.

Het Centrum voor Effectief Altruïsme is in 2011 opgericht als een overkoepelende organisatie voor Giving What We Can en 80.000 Hours. Een aantal organisaties zoals zoals The Life You Can Save en Animal Charity Evaluators zijn onder de hoede van CEA opgegroeid en zelfstandig geworden. Het CEA heeft vestigingen in de VS en in Engeland.

In 2017 heeft CEA Effective Altruism Funds opgericht. Een van deze fondsen is het Infrastructure Fund. Dit fonds is bedoeld om ondersteuning te bieden aan organisaties en/of projecten die de principes van effectief altruïsme hanteren. Ze bieden veelbelovende initiatieven de kans om te groeien.

Zo heeft Doneer Effectief in 2022 een startsubsidie van $150.000,- ontvangen om de organisatie verder uit te bouwen, te professionaliseren en meer bekendheid te geven.

Orange cross